Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Να μεριμνήσει η πολιτεία για τα προβλήματα των αγελαδοτρόφων




Για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των αγελαδοτρόφων στην Ηλεία ενημέρωσε τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης διαβίβασε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου της Ηλείας στα οποία καταγράφεται η δυσχερής θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι κτηνοτρόφοι και ειδικά οι αγελαδοτρόφοι, καθώς η γραφειοκρατία και οι υψηλές τιμές στις πρώτες ύλες (οι περισσότερες εκ των οποίων είναι εισαγόμενες) καθιστούν απαγορευτική την ενασχόληση με αυτούς τους τομείς.
Επίσης, οι πολιτικές των τραπεζών δεν διευκολύνουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, με τους κτηνοτρόφους να βλέπουν συνεχώς τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται.
         Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να προχωρήσει σε μέτρα που θα ενισχύσουν την κτηνοτροφία, επισημαίνοντας, για άλλη μια φορά, πως ο πρωτογενής τομέας είναι αυτός που πρέπει να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου