Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Άμεση επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου και απόδοση ευθυνών για τις πλημμύρες


Βασικά ερωτήματα σχετικά με τις ζημιές που υπέστη το Νοσοκομείου Πύργου καθώς και την αποκατάσταση τους έθεσε ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης προς τον Υπουργό Υγείας κατά την παρέμβαση του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.
Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης αναφέρθηκε κατ’ αρχήν στο ζήτημα της χωροθέτησης του Νοσοκομείου, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη περίπτωση είναι ενδεικτική του πώς λαμβάνονται αποφάσεις από τις πολιτικές ηγεσίες, που αποδέχονται τις πιέσεις των τοπικών παραγόντων, χωρίς να λαμβάνουν υπ΄ όψιν άλλες παραμέτρους. 
Ο κ. Κοντογιάννης ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες τόσο για την επιλογή του χώρου όσο και για το γεγονός ότι δεν είχε γίνει καθαρισμός των φρεατίων ενώ πρότεινε να αναπτυχθούν μηχανισμοί και διαδικασίες που θα οχυρώνουν τα νοσοκομεία σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης έθεσε, επίσης, το ζήτημα του ελέγχου της στατικότητας του κτιρίου αλλά και τις εξυπηρέτησης των ασθενών, τονίζοντας την ανάγκη να λειτουργήσει μια βασική νομαρχιακή μονάδα που θα εξυπηρετεί τους ασθενείς της Ηλείας. Αναφέρθηκε δε σε ειδικές περιπτώσεις όπως ο τεχνητός νεφρός: «Για παράδειγμα, ένας ασθενής από την Φιγαλία χρειάζεται να κάνει 120 χιλιόμετρα παίρνοντας ένα βοήθημα 400 ευρώ το μήνα για να πηγαίνει κάθε δεύτερη μέρα, ανάλογα την περίπτωση, στην Αμαλιάδα σε ιδιωτική κλινική για να κάνει αιμοκάθαρση. Μήπως πρέπει να προβλέψει η πολιτεία κάτι και γι’ αυτούς τους ανθρώπους που βάζουν από την τσέπη τους τα χρήματα πλέον; Είναι ζητήματα, τα οποία, τουλάχιστον το τελευταίο, σε μία περίοδο βαριάς οικονομικής κρίσης, η πολιτεία πρέπει να το δει με μεγαλύτερο ενδιαφέρον και να δώσει μια λύση».
Tέλος, επανέλαβε την πρόταση να κηρυχθεί θεομηνιόπληκτη όλη η Ηλεία και να δοθούν άμεσα τα εναπομείναντα 104 εκατ. ευρώ του πρώην Ταμείου Μολυβιάτη για τη δημιουργία υποδομών στην Ηλεία ή να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα αυτά ως εθνική συμμετοχή για την απορρόφηση κονδυλίων για την Ηλεία από το ΕΣΠΑ, με στόχο την κατασκευή έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου