Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Να απαιτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο τα χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη και να κηρυχθεί όλη η Ηλεία θεομηνιόπληκτη


Την πρότασή του για διεκδίκηση των 104 εκατ. € που έχουν απομείνει στο Ταμείο Μολυβιάτη για την κατασκευή έργων υποδομής στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες ή την χρησιμοποίησή τους ως εθνική συμμετοχή για την απορρόφηση επί πλέον κονδυλίων από το ΕΣΠΑ, θέτει με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολο Κατσιφάρα ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Γιώργος Κοντογιάννης.
Παράλληλα ζητά να αναληφθούν εκ μέρους της περιφέρειας πρωτοβουλίες για να κηρυχθεί όλη η Ηλεία θεομηνιόπληκτη αφού καταστροφές έγιναν σε όλη την επικράτεια του νομού
Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να παραστώ στην έκτακτη σύσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Επιτρέψτε μου όμως να σας εκφράσω τις παρακάτω σκέψεις.
Οι καταστροφές που έγιναν στην περιφέρειά μας θεωρώ ότι είναι αποτέλεσμα της έλλειψης υποδομών.
Η διαπίστωση αυτή αφορά ιδιαίτερα την Ηλεία στην οποία ουδέποτε εφαρμόσθηκε το περιβόητο πρόγραμμα ανασυγκρότησης το οποίο έκριναν απαραίτητο για την ανόρθωση του νομού και οι δύο προηγούμενες κυβερνήσεις.
Με δεδομένο ότι κάθε χρόνο ζούμε όλο και πιο συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα είναι βέβαιο ότι αν δεν δράσουμε αποφασιστικά, έστω και τώρα, θα θρηνήσουμε και πάλι θύματα. Τότε κανείς δεν θα μπορεί να δικαιολογήσει τις ευθύνες όλων μας.
Γνωρίζοντας τις πενιχρές οικονομικές δυνατότητες της Περιφέρειας, από την πρώτη στιγμή, με δημόσιες δηλώσεις μου και με επιστολές μου προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, ζήτησα την αξιοποίηση των υπολοίπων του πρώην Ταμείου Μολυβιάτη, για δημιουργία υποδομών στον πολύπαθο νομό Ηλείας ή τη χρησιμοποίηση των χρημάτων αυτών ως εθνική συμμετοχή για την απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ με στόχο την κατασκευή έργων στην περιοχή μας.
Βλέποντας πέρα και πάνω από τοπικιστικές σκοπιμότητες πρέπει να γίνει αποδεκτό από όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι ο Νομός Ηλείας στερείται βασικών υποδομών και ότι είναι αυτός που υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές. Όπως επίσης και ότι η πλειονότητα των χρημάτων που είχαν προσφερθεί στο ΕΤΑΕΑ (πρώην Ταμείο Μολυβιάτη)  από τους Έλληνες πολίτες, ήταν ονοματισμένα, ως προσφορές, προς την Ηλεία.
Η νέα καταστροφή ας θεωρηθεί αφορμή για την διεκδίκηση του συνόλου των εναπομεινάντων 104 εκατ. ευρώ του πρώην Ταμείου Μολυβιάτη και την προώθησή τους στην περιοχή μας (με έναν από τους τρόπους που σας προανέφερα) για την κατασκευή υποδομών τέτοιων που δεν θα επιτρέψουν την επανάληψη ανάλογων καταστροφών και θα δώσουν ώθηση στην επιδιωκόμενη ανάπτυξη.
Για να επιτευχθεί, όμως, αυτός ο στόχος πρέπει στην πράξη όλο το πολιτικό προσωπικό και οι λοιποί παράγοντες του νομού να είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά, αφήνοντας στην άκρη πολιτικές, κομματικές, τοπικιστικές και προσωπικές σκοπιμότητες και συμφέροντα. Και φυσικά, αυτό ισχύει και για τα Μέσα Ενημέρωσης στη βοήθεια των οποίων πρέπει να υπολογίζουμε για την προβολή και ενίσχυση των προσπαθειών μας.
Τέλος επειδή οι καταστροφές έχουν πλήξει πολλές περιοχές του Νομού, εκτιμώ ότι πρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλία ώστε να ζητηθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο να χαρακτηρισθεί  από το αρμόδιο υπουργείο όλη η Ηλεία θεομηνιόπληκτη.
Με τη βεβαιότητα ότι θα λάβετε υπ’ όψιν τις προτάσεις που σας καταθέτω, δηλώνω ότι θα στηρίξω ενεργά κάθε προσπάθεια για ενίσχυση των πληγέντων και αποκατάσταση των ζημιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου