Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Δεν έχει ληφθεί καμία τελική απόφαση για την κατάργηση ειρηνοδικείων στην Ηλεία


Δεν έχει ληφθεί καμία τελική απόφαση για την κατάργηση ειρηνοδικείων στην Ηλεία, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη, στην Αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.

Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης με την Αναφορά του είχε διαβιβάσει στη Βουλή τα ψηφίσματα της Κοινότητας Βαρθολομιού, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της Τ.Ε.Δ.Κ Νομού Ηλείας, ζητώντας να μην καταργηθεί κανένα ειρηνοδικείο στο Νομό καθώς η ύπαρξή τους και η λειτουργία τους προσφέρει μέγιστο έργο στους πολίτες και την τοπική οικονομία. Ενδεχόμενη κατάργησή ορισμένων εκ των υπαρχόντων ειρηνοδικείων θα επιφέρει ένα ακόμα πλήγμα στην κοινωνία της Ηλείας, καθώς οι πολίτες θα είναι θα υποχρεώνονται να ξοδεύουν πολλαπλάσια χρήματα μετακινούμενοι για υποθέσεις ρουτίνας σε μεγάλα αστικά κέντρα.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό: «Για την ενδεχόμενη συγχώνευση ή κατάργηση των ανενεργών ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων ή μετατροπή κάποιων εξ αυτών σε μεταβατικά, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε απευθύνει σχετικό ερώτημα προς τους Προϊστάμενους των Πρωτοδικείων όλης της χώρας, ζητώντας τις τεκμηριωμένες προτάσεις τους για το θέμα αυτό, αφού πρώτα λάβουν υπ’ όψιν τους τη δικαστηριακή ύλη, το ανθρώπινο δυναμικό, τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες, καθώς επίσης και τις συνθήκες προσβασιμότητας στις υπηρεσίες της Πρωτοδικειακής τους Περιφέρειας. Οι προτάσεις αυτές έχουν ήδη περιέλθει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και αξιολογούνται από την αρμόδια ομάδα εργασίας, η οποία όμως δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου