Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Αοριστίες της Κυβέρνησης για το πρόγραμμα αντισεισμικού ελέγχου των σχολείων


 
            Με αοριστίες απαντά η Κυβέρνηση στην Ερώτηση του Βουλευτή Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργου Κοντογιάννη, σχετικά με τον αντισεισμικό έλεγχο των σχολικών μονάδων.
Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης είχε καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Παιδείας, Οικονομικών και Υποδομών ζητώντας την συνέχιση του αντισεισμικού ελέγχου των σχολικών κτιρίων από τον ΟΣΚ, ο οποίος έχει διακοπεί από τον Μάρτιο του 2010, και τη διάθεση κονδυλίων για την ολοκλήρωση των υπό ανέγερση σχολείων καθώς και την στατική αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων.

             Ωστόσο, από την απάντηση της Υπουργού Παιδείας προκύπτει πως η Κυβέρνηση δεν έχει κανένα ακριβώς χρονικό πλαίσιο για την διενέργεια των απαιτούμενων ελέγχων, οι οποίοι έχουν διακοπεί από το Μάρτιο του 2010. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Το νέο πρόγραμμα, το οποίο θα ξεκινήσει δίνοντας προτεραιότητα σε Δήμους της χώρας που ανήκουν σε ζώνη αντισεισμικής επικινδυνότητας ΙΙ, θα υλοποιηθεί από το επιστημονικό προσωπικό της ΟΣΚ Α.Ε. Η Ο.Σ.Κ Α.Ε συνεχίζει την έως σήμερα επιτυχή πορεία προσεισμικών ελέγχων με την εξέταση επί πλέον 4.200 σχολικών μονάδων-περίπου 9.000 στατικά ανεξάρτητων κτιρίων-τα οποία κατασκευάστηκαν την περίοδο 1960-1986».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου