Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Μόνο με τη δημιουργία υποδομών θα οδηγηθεί η Δυτική Ελλάδα στη ανάπτυξη









            Η ενίσχυση των υποδομών αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της Ηλείας αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τόνισε στην ομιλία του στο Προσυνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Πάτρα με θέμα «Παιδεία και Μεταναστευτική Πολιτική-Περιφερειακή Ανάπτυξη Δυτικής Ελλάδας» ο Βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης.
            Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί η πολιτική της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την περιοχή, η οποία ενώ διαθέτει κομβική γεωγραφική θέση, απαράμιλλο φυσικό κάλλος, εύφορη γη, εύκρατο κλίμα και σημαντική πολιτιστική κληρονομία, δεν έχει κατακτήσει τη θέση που της αξίζει, όπως άλλωστε μαρτυρούν και τα οικονομικά στοιχεία-η Δυτική Ελλάδα συγκαταλέγεται στις τρεις φτωχότερες Περιφέρειες της χώρας για το 2009.

             Ο Γιώργος Κοντογιάννης ανέφερε χαρακτηριστικά:
            «
Οι βασικοί άξονες στους οποίους θα στηριχθεί η πολιτική της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την περιοχή είναι οι εξής:
  • Ενίσχυση και αξιοποίηση της θέσης της ως Δυτικής Πύλης της Χώρας (ανάπτυξη υποδομών).
  • Ενίσχυση της οικονομίας  και ειδικότερα της επιχειρηματικότητας, του αγροτικού τομέα, αναδιάρθρωση και επέκταση της βιομηχανικής βάσης της Περιφέρειας.
  • Προώθηση του τουρισμού και προβολή της μοναδικής μας πολιτιστικής κληρονομίας
  • Βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μέσω έργων υποδομής, τα οποία όμως πρέπει να επεκταθούν και εκτός αστικών κέντρων.
  • Προώθηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας.
  • Ενίσχυση της απασχόλησης.
  • Ενίσχυση της παιδείας και εξοικείωση των νέων με την τεχνολογία».
Ο Βουλευτής Ηλείας αναφέρθηκε και στα μεγάλα έργα που πρέπει να προχωρήσουν στην Ηλεία και στην περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ωστόσο: «Η κατασκευή όλων των μεγάλων έργων καθυστερεί, ενώ για κάποια άλλα είναι φανερή η προσπάθεια της Κυβέρνησης να τα ματαιώσει ή μέσω των καθυστερήσεων να αλλάξει –προς το δυσμενέστερο για τους πολίτες- τους όρους των συμβάσεων. 
            Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε συνέχεια δημοσιεύματα περί αποφάσεων της Κυβέρνησης για μη διέλευση της Ολύμπιας Οδού από την Ηλεία (Ολύμπια Οδός χωρίς Ολυμπία δεν νοείται!!!), δημοσιεύματα που δεν έχουν διαψευσθεί μέχρι τώρα από επίσημα χείλη, ενώ συνέχεια παρουσιάζονται εμπλοκές και σε άλλα έργα πνοής για την Περιφέρεια.
             Έργα όπως η Ιόνια Οδός, η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Αθήνα-Πάτρας- Πύργος- Τσακώνα, οι οδικοί άξονες Τρίπολης- Αρχαίας Ολυμπίας θα δώσουν ώθηση στην τοπική οικονομία, θα συμβάλλουν στη μείωση των χρόνων πρόσβασης και θα αυξήσουν την ασφάλεια του οδικού δικτύου, βγάζοντας από την απομόνωση πολλές περιοχές.
Η λειτουργία του αεροδρομίου της Ανδραβίδας και ως πολιτικού σε συνδυασμό με το υπάρχον αεροδρόμιο του Αράξου, το νέο λιμάνι της Πάτρας και το λιμάνι του Αιγίου θα συμβάλουν σημαντικά στην αναβάθμιση των υποδομών και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
 Η ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας του Κατάκολου ενισχύουν σημαντικά τα έσοδα, ενώ κάθε χρόνο παρουσιάζεται αύξηση τόσο του αριθμού των επιβατών όσο και των κρουαζιερόπλοιων που καταφτάνουν στην περιοχή». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου