Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Όχι στην κατάργηση της ΣΕΤΤΗΛ και του στρατολογικού γραφείου Πύργου



            Γραπτή διαβεβαίωση από την Κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί η ΣΕΤΤΗΛ στον Πύργο, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.
            Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης αναφορικά με τη διακοπή λειτουργίας του στρατολογικού γραφείου στον Πύργο, πρότεινε τη μεταστέγαση του εντός της ΣΕΤΤΗΛ, ώστε να μην συντρέχει οικονομικός λόγος για την κατάργησή του, αφού το κόστος λειτουργίας του θα μειωθεί στο ελάχιστο

            Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο κόσμος του Επενδυτή» αναστέλλεται η λειτουργία οκτώ κέντρων, μεταξύ των οποίων και η ΣΕΤΤΗΛ στον Πύργο, ύστερα από διενέργεια τεχνικοοικονομικών μελετών και με επί πλέον κριτήρια ότι υστερούν από απόψεως εγκαταστάσεων κλπ. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, συνεχίζεται η λειτουργία οκτώ κέντρων, μεταξύ των οποίων το ΚΕΤΧ (Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού στην Πάτρα) και το 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Τρίπολη.
            Η είδηση αυτή προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στην τοπική κοινότητα καθώς στη ΣΕΤΤΗΛ υπηρετούν 100 άτομα περίπου πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό και εκπαιδεύονται κατ’ έτος κατά μέσο όρο 150 έφεδρα ή μόνιμα στελέχη του στρατού. Ακόμα η λειτουργία της ΣΕΤΤΗΛ στον Πύργο βοηθάει ενεργά στη ζωή και τη δράση της πόλης αλλά και ολόκληρης της Ηλείας, ενώ καθοριστική ήταν η συμμετοχή της στην κατάσβεση των πυρκαγιών του 2007. Επί πλέον, τυχόν κατάργησή της θα παρασύρει σε αναστολή λειτουργίας και τις λέσχες αξιωματικών. 
            Μετά από τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων και τις διαστάσεις που πήρε το θέμα στον τοπικό τύπο ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, δήλωσε πως: «To Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ουδέποτε εξέτασε ή θα εξετάσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο»
            Παράλληλα, σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, το Στρατολογικό Γραφείο Πύργου θα συγχωνευθεί με το Στρατολογικό Γραφείο Πάτρας, γεγονός που θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στους περίπου 1500 πολίτες που συναλλάσσονται μαζί του κάθε χρόνο. Προκειμένου να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο ίσως θα  ήταν σκόπιμη η μεταστέγαση του στρατολογικού γραφείου εντός της ΣΕΤΤΗΛ, ώστε να μην συντρέχει οικονομικός λόγος για την κατάργησή του, αφού το κόστος λειτουργίας του θα μειωθεί στο ελάχιστο

Κατόπιν τούτον ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός;

1.      Θα καταργηθεί τελικά η ΣΕΤΤΗΛ στον Πύργο;
2.      Πρόκειται το αρμόδιο Υπουργείο στο μέλλον να επανεξετάσει τη λειτουργία της ΣΕΤΤΗΛ στον Πύργο;
3.      Θα επανεξετάσει το αρμόδιο Υπουργείο την απόφαση για κατάργηση του στρατολογικού γραφείου Πύργου;
4.      Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να εξετάσει την πρόταση για στέγαση του εν λόγω γραφείου μέσα στη ΣΕΤΤΗΛ»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου