Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ευθύνες στην Περιφέρεια ρίχνει η Κυβέρνηση για το σταθμό απορριμμάτων στον Κόροιβο.



            Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανήκει η ευθύνη για την έκδοση άδειας λειτουργίας του σταθμού μεταφόρτωσης στερεών αποβλήτων στον Κόροιβο, σύμφωνα με την απάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιου σε Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, με την οποία ζητούσε να ξεκαθαρίσει επιτέλους η Κυβέρνηση ποιος είναι αρμόδιος για την έκδοση άδειας για την έναρξη λειτουργίας του εν λόγω σταθμού.

            Ωστόσο, ο αρμόδιος Υφυπουργός δεν ξεκαθαρίζει ούτε ποια υπηρεσία είναι αρμόδια για την έκδοση της άδειας ούτε ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απάντηση:
            «Η χορήγηση μηχανολογικών αδειών εγκατάστασης, επέκτασης και εκσυγχρονισμού σε βιομηχανικές, βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, επαγγελματικά εργαστήρια και αποθήκες κατά την ειδικότερη πρόβλεψη του άρθρου 1 παρ. 1 του π.δ. 78/2006 είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας (Άρθρο 186 Εδάφιο δ.31). Οι αρμοδιότητες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, όπως είχαν ορισθεί και ασκούνταν με διατάξεις τυπικών νόμων και κανονιστικών πράξεων και οι οποίες δεν έχουν απονεμηθεί στις Περιφέρειες με το Άρθρο 186, ούτε έχουν μεταβιβασθεί στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τους Δήμους ασκούνται, μετά την εγκατάσταση των οικείων αιρετών οργάνων από την Περιφέρεια, με εξαίρεση θέματα διαχείρισης και προστασίας των δασών, καθώς και θέματα χωροταξίας και περιβάλλοντος η άσκηση των οποίων περιέρχεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
            Με βάση τα παραπάνω η αρμοδιότητα για την έκδοση άδειας λειτουργίας του σταθμού μεταφόρτωσης στερεών αποβλήτων στον Κόροιβο ασκείται από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου