Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Εντάσσεται ο ανεμοστρόβιλος στην έννοια της φυσικής καταστροφής - Δικαιώνεται ο αγώνας του Γιώργου Κοντογιάννη



Στην έννοια της φυσικής καταστροφής εντάσσεται ο ανεμοστρόβιλος και στο εξής οι ζημιές που προκαλεί θα αντιμετωπίζονται με τα ίδια κριτήρια που αντιμετωπίζονται και οι ζημιές από τους σεισμούς.
Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού Υποδομών κ. Χρυσοχοϊδη στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης έχει επισημάνει πολλές φορές με παρεμβάσεις του στη Βουλή πως πρέπει να ενταχθεί ο ανεμοστρόβιλος στην έννοια της θεομηνίας ή φυσικής καταστροφής, καθώς το φαινόμενο πλέον εμφανίζεται συχνά και είναι αναγκαίο, σε περίπτωση που προκαλούνται καταστροφές, να ξεκινούν αυτόματα οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις των πληγέντων.
Συγκεκριμένα ο Υπουργός Υποδομών, αποδεχόμενος την πρόταση του Γιώργου Κοντογιάννη, αναφέρει πως: «Ο ανεμοστρόβιλος, ως φυσική καταστροφή, έχει ενταχθεί με σχετική διάταξη σε σχέδιο Νόμου του Υπουργείου που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή στο προσεχές  διάστημα, προκειμένου οι διατάξεις για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τους σεισμούς να εφαρμόζονται αναλόγως και στην περίπτωση αυτή».

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη θετική απάντηση έχει λάβει ο Γιώργος Κοντογιάννης για το ίδιο θέμα και από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση, οι ζημιές στις καλλιέργειες και στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις από ανεμοστρόβιλο αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου