Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Σε αναμονή ευρωπαϊκού προγράμματος για τη χρηματοδότηση του Δημοτικού Νέας Μανωλάδας - ανέγερση Νέου Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας,

Προχωρούν οι διαδικασίες για την , παρά τις καθυστερήσεις που οφείλονται στην αναμονή χρηματοδότησης και ένταξης του έργου σε προγράμματα ευρωπαϊκών πόρων.
Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού Υποδομών κ. Χρυσοχοϊδη στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί, πρώτον, για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα στο οποίο θα ενταχθεί η κατασκευή του νέου κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Μανωλάδας και το χρονοδιάγραμμα για την κατεδάφιση του παλαιού κτιρίου και την ανέγερση του νέου, με δεδομένο ότι οι μαθητές δεν μπορούν να συνεχίσουν για άλλη μια χρονιά την παρακολούθηση των μαθημάτων σε λυόμενες αίθουσες και, δεύτερον,
αν θα ενταχθεί η ανέγερση του νέου Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας σε νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης και ναι σε ποιο.
Ως προς το Δημοτικό Σχολείο Νέας Μανωλάδας ο Υπουργός Υποδομών αναφέρει πως: «Η εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές» έχει ολοκληρώσει και εγκρίνει τα τεύχη δημοπράτησης  του έργου και έχει προβεί στην έκδοση της σχετικής οικοδομικής άδειας. Οι όποιες καθυστερήσεις υλοποίησης, οφείλονται στην αναμονή της χρηματοδότησης και ένταξης του έργου σε πρόγραμμα ευρωπαϊκών πόρων».
Σε ό,τι αφορά στην ανέγερση του Νέου Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας, προκύπτει ότι ο Δήμος δεν έχει προβεί ακόμα στις απαραίτητες προαναφερόμενες ενέργειες, δηλαδή τη σύνταξη σχετικού Πρακτικού Καταλληλότητας.
Ο κ. Κοντογιάννης είχε επαφή με τον Δήμαρχο κ. Ναμπίλ Μοράντ, και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Λάμπη Δημόπουλο οι οποίοι του δήλωσαν ότι η νέα δημοτική αρχή θα προωθήσει στη σύνταξη του αναγκαίου Πρακτικού Καταλληλότητας για το νέο Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας. Ο κ. Κοντογιάννης και η νέα δημοτική αρχή θα βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία για την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην προώθηση των διαδικασιών που αφορούν στα δημοτικά σχολεία Νέας Μανωλάδος και Ανδραβίδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου