Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Θετικό το Υπ. Υγείας στο αίτημα των ακτινοθεραπευτών ογκολόγων μετά από παρέμβαση Κοντογιάννη



Το Υπουργείο Υγεία αποδέχτηκε το αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας να επιτραπεί η συνταγογράφηση διαγνωστικών εξετάσεων από τους Ακτινοθεραπευτές Ογκολόγους, μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργού Απασχόλησης Γιώργου Κοντογιάννη.
Όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Μ. Βορίδη, στην Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο Γιώργος Κοντογιάννης, o ΕΟΠΠΥ θα προχωρήσει στην επίλυση όλων των τεθέντων ζητημάτων και συγκεκριμένα:

  1. Στη διόρθωση του τίτλου της ειδικότητας ως Ακτινοθεραπευτή Ογκολόγου
  2. Στην πρόβλεψη οι προβλεπόμενες συνταγογραφούμενες εξετάσεις για τον Ακτινοθεραπευτή Ογκολόγο να είναι κατ’ εξαίρεση ίδιες με αυτές που προβλέπονται για τον Παθολόγο Ογκολόγο.
  3. Στην απόδοση της δυνατότητας συνταγογράφησης ακτινοθεραπευτικών πράξεων μόνον στους Ακτινοθεραπευτές Ογκολόγους διότι είναι οι μόνοι οι οποίοι έχουν τη γνώση να καθορίσουν το είδος και τον αριθμό των ακτινοθεραπευτικών πράξεων που απαιτούνται.
Τα ανωτέρω θα συμπεριληφθούν στη βελτιωμένη έκδοση του Παραρτήματος Γ’ της Απόφασης του Υπουργού Υγείας με αριθμ. Υ9/οικ. 70521/18.8.2014 (ΦΕΚ Β’ 2243/18.8.2014).
Κατόπιν τούτων, το Δ.Σ της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Γιώργο Κοντογιάννη, όπου αναφέρονται τα εξής: «Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σας για την Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και σας ενημερώνουμε ότι αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα της εταιρείας μας (www.eeao.gr) την επίσημη διαβεβαίωση του Υπουργού Υγείας κου Μ. Βορίδη μετά από δική σας αναφορά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου