Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Καυκανιά:Το Υπ. Υποδομών αποδέχεται την πρόταση Κοντογιάννη για διπλασιασμό της Κρατικής Αρωγής



Το Υπουργείο Υποδομών αποδέχεται την πρόταση του Βουλευτή Ηλείας και πρώην Υφυπουργού Απασχόλησης Γιώργου Κοντογιάννη για διπλασιασμό της Κρατικής Αρωγής για την Καυκανιά.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Υπουργός Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απαντώντας στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Ηλείος Βουλευτής, το Υπουργείο έχει εισηγηθεί την τροποποίηση της υπ. αρ. 900/Α325/13.10.14 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), ώστε η Στεγαστική Συνδρομή να συνίσταται από 80% Δωρεάν Κρατική Αρωγή και 20%  Άτοκο Δάνειο.
Σημειώνεται ότι με τα μέχρι τώρα οριζόμενα, η Στεγαστική Συνδρομή συνίσταται από 40% Δωρεάν Κρατική Αρωγή που χορηγείται από την αρμόδια Υπηρεσία και από 60% Άτοκο Δάνειο που χορηγείται από τα Πιστωτικά Ιδρύματα. Ο Γιώργος Κοντογιάννης είχε μεταφέρει τη δυσαρέσκεια των πληγέντων κατοίκων της Καυκανιάς στον Υπουργό Υποδομών, ζητώντας την αναθεώρηση του ποσοστού της Κρατικής Αρωγής, με δεδομένο ότι  με πρόσφατες αποφάσεις δόθηκε κατ’ εξαίρεση και σε άλλη περιοχή (Κεφαλονιά) μεγαλύτερη αποζημίωση.
Μετά την θετική απάντηση του Υπ. Υποδομών, ο Γιώργος Κοντογιάννης ζήτησε να επισπευτούν οι διαδικασίες ώστε να γίνει άμεσα η τροποποίηση της ΚΥΑ και να αυξηθεί το ποσοστό της Κρατικής Αρωγής προς τους κατοίκους της Καυκανιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου