Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Η Ελλάδα αποζητά Χριστούγεννα σωφροσύνης κι ελπίδας



Ο εφετινός εορτασμός των Χριστουγέννων βρίσκει τη χώρα μας σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο. Σε λίγες μέρες θα γνωρίζουμε αν η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο το δρόμο της αβεβαιότητας όχι μόνο για το τι μέλλει γενέσθαι εσωτερικά αλλά, εν τοις πράγμασι, θέτοντας ξανά υπό κρίση τη θέση μας εντός της ζώνης του ευρώ.
Σε αυτό το πλαίσιο, ως αντιπρόσωποι του λαού καλούμαστε να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις προτάσσοντας το συμφέρον της χώρας μας έναντι οιουδήποτε προσωπικού ή κομματικού συμφέροντος.  Δυστυχώς, όμως, για πολλούς οι μικροκομματικές σκοπιμότητες φαίνεται να αποτελούν το βασικό κριτήριο που καθορίζει τη στάση τους, ενώ το εθνικό συμφέρον και η βούληση του λαού, που δεν επιθυμεί τις εκλογές γιατί αντιλαμβάνεται τις αρνητικές επιπτώσεις που αυτές θα έχουν για τον τόπο, μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.
Μέσα σε αυτό το φορτισμένο περιβάλλον και με την προσδοκία ότι η σωφροσύνη θα πρυτανεύσει, έστω και την τελευταία στιγμή, το μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου έρχεται για να μας δώσει δύναμη και να μας υπενθυμίσει πως όσες δυσκολίες κι αν περάσουμε υπάρχει πάντα η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα, με υγεία, αγάπη, ευτυχία και προκοπή για εσάς και τις οικογένειές σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου