Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Μήνυμα για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αμαλιάδα με θέμα: την επιστροφή ΦΠΑ αγροτών 2013 και φορολογία τους



Ο Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης κ. Γιώργος Κοντογιάννης έστειλε το ακόλουθο μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστο Βαλιανάτο, για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αμαλιάδα με θέμα την επιστροφή ΦΠΑ αγροτών 2013 και τη φορολογία των αγροτών:

"Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
            Λόγω της έκτακτης συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής το Σάββατο, καθώς και της κρισιμότητας του νομοσχεδίου που συζητείται με θέμα το ρυμοτομικό και τα δάση, ζητήματα που αφορούν και στους αγρότες, δεν μπορώ να παραστώ στην συνάντηση που οργανώνετε.

            Σε όλες μου τις παρεμβάσεις έχω τονίσει τη σπουδαιότητα του πρωτογενούς τομέα για την ανάπτυξη της οικονομίας όχι μόνο της Ηλείας αλλά ολόκληρης της Ελλάδας. Για το λόγο αυτό είναι αναγκαίο να ληφθούν μέτρα που να στηρίζουν τους αγρότες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν δει τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά.
            Σε αυτό το πλαίσιο, κατέθεσα τροπολογία με άλλους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με την οποία ζητούμε:
  1. Να εξαιρεθούν από τη φορολόγηση εισοδήματος τα ημερομίσθια του αγρότη και των μελών της οικογένειας του, μέχρι του ύψους των 9.000 ευρώ
  2. Να εξαιρεθούν από τη φορολογία εισοδήματος τα τεκμήρια διαβίωσης.
  3. Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες.
  4. Να μη φορολογούνται οι κοινοτικές ενισχύσεις.
  5. Να μη παρακρατούνται οι κοινοτικές ενισχύσεις.
  6. Οι αγρότες να εξαιρούνται της υποχρέωσης καταβολής προκαταβολής φόρου.
Ως προς το ζήτημα της επιστροφής του ΦΠΑ, έχω ζητήσει από τον αρμόδιο Υπουργό και τις υπηρεσίες να γίνουν άμεσα όλες οι ενέργειες ώστε να αποδοθούν τα χρωστούμενα ποσά στους αγρότες καθώς και να απλουστευτούν όλες εκείνες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που εμποδίζουν την γρήγορη επιστροφή του ΦΠΑ, την ώρα που οι αγρότες πληρώνουν όλες τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος.
Παρακαλώ πολύ να με ενημερώσετε για τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από τη συνάντησή σας. Θέλω να γνωρίζετε πως είμαι δίπλα σας για ό,τι χρειαστείτε.

 Με εκτίμηση
Γιώργος Κοντογιάννης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου