Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Να αποζημιωθούν οι αγρότες για τις καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα



Την αποζημίωση των αγροτών για τις καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν στην Ηλεία, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Ηλείος Βουλευτής ενημέρωσε τους αρμόδιος Υπουργούς για τις ζημιές που έχουν προκληθεί στις καλλιέργειες της πεδινής Ηλείας και ζήτησε να υπάρξει άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ ώστε να γίνει η καταγραφή και δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες. Επίσης, επεσήμανε πως οι αγρότες της Ηλείας βρίσκονται  ήδη σε δεινή οικονομική κατάσταση και για το λόγο αυτό είναι αναγκαίο να επισπευτούν όλες οι διαδικασίες, προκειμένου να στηριχθεί η παραγωγή και τα εισοδήματά τους.

·         Τέλος, ο Γιώργος Κοντογιάννης έθεσε για άλλη μια φορά του ζήτημα της ένταξης του ανεμοστρόβιλου στην έννοια της θεομηνίας του άρθρου 10 του Ν.2576/98, ώστε σε περίπτωση που προκαλούνται καταστροφές από το συγκεκριμένο φαινόμενο να ξεκινούν αυτόματα οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις των πληγέντων. Προτίθεται μάλιστα να καταθέσει επί του θέματος και τροπολογία στη Βουλή, εντός των επόμενων ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου