Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Να γίνει διακανονισμός των χρεών των αγροτών στον ΕΛΓΑ



            Να γίνει διακανονισμός των χρεών των αγροτών στον ΕΛΓΑ, ώστε να μπορούν να καλύψουν μέρος των οφειλών τους και να λαμβάνουν τις αποζημιώσεις από τις καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους από φυσικά αίτια, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
            Όπως αναφέρει ο Ηλείος Βουλευτής και με βάση δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου της Ηλείας, ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν προβλέπει για τους αγρότες καμία ρύθμιση διακανονισμού ώστε να μπορούν να καλύψουν μέρος των οφειλών τους. Με το υπάρχον καθεστώς, χιλιάδες παραγωγοί εκτός του ότι μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δεν λαμβάνουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται. Επίσης, στερούνται και των κοινοτικών ενισχύσεων, καθώς παρακρατούνται για οφειλές προς το Δημόσιο ή τον ΕΛΓΑ.

            Με δεδομένο ότι οι αγρότες της Ηλείας βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, ο Γιώργος Κοντογιάννης θέτει τα εξής ερωτήματα προς τον αρμόδιο Υπουργό:
1. Θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ως προς το διακανονισμό των οφειλών των αγροτών στον ΕΛΓΑ, ώστε και οι αγρότες να επωφεληθούν και το Δημόσιο να έχει έσοδα;
2. Σε περίπτωση που ένας αγρότης έχει προβεί σε διακανονισμό ή έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του για την εφετινή χρονιά, θα εξετάσετε τη δυνατότητα να μη στερείται τις αποζημιώσεις για καταστροφή που έχει υποστεί η εφετινή του παραγωγή;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου