Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Να αναρτηθεί το εθνόσημο στην Ολομέλεια ζητούν 35 Βουλευτές



Να αναρτηθεί το εθνόσημο της Ελληνικής Δημοκρατίας στην αίθουσα της Ολομέλειας ζητούν 35 Βουλευτές με επιστολή που απέστειλαν προς τον  Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργού Απασχόλησης Γιώργου Κοντογιάννη.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Σε μια περίοδο που η χώρα μας δοκιμάζεται, τα εθνικά σύμβολα λειτουργούν ενωτικά και ως παράγοντας σταθερότητας και ενδυνάμωσης του φρονήματος του ελληνικού λαού.

Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένη την συμβολική διάσταση που έχει ο χώρος του Κοινοβουλίου, στον οποίο λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις για την πορεία του έθνους και εκπροσωπείται το σύνολο του ελληνικού λαού, θα ήταν σκόπιμο να προχωρήσετε στην ανάρτηση του εθνόσημου της Ελληνικής Δημοκρατίας στην αίθουσα της ολομέλειας (ει δυνατόν να τοποθετηθεί στο βήμα των ομιλητών), όπως συμβαίνει άλλωστε και σε άλλες αίθουσες της Βουλής των Ελλήνων.
Πιστεύουμε πως η πρότασή μας αυτή, η οποία έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα, θα λειτουργήσει ενωτικά και θα τονώσει το αίσθημα των Ελλήνων, οι οποίο τόσο έχουν δοκιμαστεί τα τελευταία χρόνια».
Την επιστολή υπογράφουν οι Βουλευτές: Γιώργος Κοντογιάννης, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Ιορδάνης Τζαμτζής, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, Φωτεινή Αραμπατζή, Άννα Καραμανλή, Μαρία Αντωνίου, Βασίλης-Νικόλαος Υψηλάντης, Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Γιάννης Μιχελάκης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Γεώργιος Γεωργαντάς, Νικήτας Κακλαμάνης, Μιχάλης Ταμήλος, Αθανάσιος Νταβλούρος, Στάθης Κωνσταντινίδης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, Χρήστος Κέλλας, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, Ευθύμιος Καρανάσιος, Δημήτριος Χριστογιάννης, Χρίστος Δήμας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Μάνος Κόνσολας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Ηλίας Βλαχογιάννης, Δημήτρης Τσουμάνης, Γεώργιος Κασσαπίδης, Γιάννης Κουράκος, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Δημήτριος Κυριαζίδης, Αθανάσιος Δαβάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου