Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και «κακής» Αγροτικής στις ρυθμίσεις του Υπ. Ανάπτυξης μετά από πρόταση Κοντογιάννη και Κόλλια



Στην προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, τελικώς θα συμπεριληφθούν και εκείνα που αφορούν τη λεγόμενη «κακή» Αγροτική Τράπεζα, καθώς και εκείνα που έχουν συναφθεί με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.
Πρόκειται στην ουσία για αγροτικά δάνεια που μεταφέρθηκαν στο «κακό κομμάτι» της Αγροτικής Τράπεζας και την Πειραιώς και δεν έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση, ενώ η δεύτερη περίπτωση αφορά σε πυρόπληκτες ή σεισμόπληκτες περιοχές, επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας, κτηνοτροφικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες κ.ά.

Το θέμα έθεσαν στη σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη με τον υπουργό Ανάπτυξης οι Βουλευτές και μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου  κ.κ. Κ. Κόλλιας (Κορινθίας) και Γιώργος Κοντογιάννης (Ηλείας).
Ο κ. Δένδιας δεσμεύθηκε να θέσει το ζήτημα στον πρωθυπουργό και σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς έκανε δεκτή την πρόταση των Βουλευτών.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αλλαγή στην ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν θα επηρεάσει τις αποφάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Σημειώνεται ότι οι ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια, μετά και την εξέλιξη για τα δάνεια της «κακής» Αγροτικής Τράπεζας και εκείνων που έχουν συναφθεί με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, θα επηρεάσουν θετικά περίπου 200.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου