Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Διαμόρφωση νέου θεσμικού πλαισίου για τις ιαματικές πηγές



Τη δημιουργία ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για τις ιαματικές πηγές και τον τουρισμό, επιδιώκει  το Υπουργείο Τουρισμού σύμφωνα με απάντηση που έστειλε η Υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Ηλείος Βουλευτής με την ερώτηση που είχε καταθέσει ζητούσε να προχωρήσει η αναγνώριση των ιαματικών πηγών της Ηλείας, ζήτημα το οποίο αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση του θεραπευτικού τουρισμού, τόσο από το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό.
Σύμφωνα με την απάντηση της Υπουργού Τουρισμού, παρουσιάστηκαν δυσχέρειες κατά
την εφαρμογή του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι μόνο 11 φάκελοι έχουν κατατεθεί προς την Υπηρεσία Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων για την αναγνώριση ισάριθμων ιαματικών πηγών, για τους οποίους διαπιστώθηκε η ελλιπής και πλημμελής υποβολή στοιχείων. Ως εκ τούτου είναι σε εξέλιξη η διαδικασία επανυποβολής τους από τους αιτούντες φορείς και επανεξέτασης των υποθέσεων από την Επιτροπή, προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις.
Με βάση το παραπάνω δεδομένο, εξετάζονται από το Υπουργείο Τουρισμού όλες οι αναγκαίες ενέργειες προς την κατεύθυνση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου που θα εξασφαλίζει την αξιοποίηση των ιαματικών φυσικών πόρων και την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού στην Ελλάδα, μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου