Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Nα προχωρήσει η αναγνώριση των ιαματικών πηγών της Ηλείας



           
Να προχωρήσει η αναγνώριση των ιαματικών πηγών της Ηλείας, ζήτημα το οποίο αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση του θεραπευτικού τουρισμού, τόσο από το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Τουρισμού, Υγείας και Εργασίας ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
            Με αφορμή την επιστολή του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, ο Γιώργος Κοντογιάννης επανέρχεται στο ζήτημα της αναγνώρισης των ιαματικών πηγών της Ηλείας και παράλληλα  θέτει το θέμα του λουτρικού επιδόματος και της αναγνώρισης της υδροθεραπείας ως πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας, αίτημα το οποίο συνδέεται άμεσα και με τη δυνατότητα των ελληνικών λουτροπόλεων να δεχθούν ευρωπαίους ασφαλισμένους για λουτροθεραπεία.

Ο Ηλείος βουλευτής επισημαίνει πως η παρούσα κατάσταση ζημιώνει ολόκληρη την Ελλάδα και κυρίως την Ηλεία, της οποίας οι ιαματικές πηγές αποτελούν ένα από τα πιο ισχυρά συγκριτικά της πλεονεκτήματα έναντι των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών. Είναι δεδομένο άλλωστε ότι στο εξωτερικό δημιουργούν τεχνικές ιαματικές πηγές για να εκμεταλλευτούν τον ιαματικό τουρισμό, την στιγμή που οι ιαματικές πηγές της Ελλάδας που είναι φυσικές και ασύγκριτα καλύτερες, όχι μόνο δεν αξιοποιούνται αλλά απαξιώνονται συνεχώς.
Για το λόγο αυτό ο Γιώργος Κοντογιάννης θέτει τα εξής ερωτήματα προς τους αρμόδιους Υπουργούς: 
  1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία αναγνώρισης των Ιαματικών Πηγών και πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί;
  2. Ως προς το λουτρικό επίδομα, ποια πολιτική θα ακολουθηθεί;
  3. Θα αναγνωριστεί η υδροθεραπεία ως πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη;
  4. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε η Ελλάδα, εκμεταλλευόμενη το συγκριτικό πλεονέκτημα των φυσικών ιαματικών πηγών, να ενταχθεί στον παγκόσμιο χάρτη των χωρών που προσφέρουν λουτροθεραπεία σε ασφαλισμένους από το εξωτερικό;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου