Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Παρέμβαση στο Υπ. Οικονομικών για το ΦΠΑ των εξαγωγικών επιχειρήσεων



Το ζήτημα της μείωσης του χρόνου που χρειάζεται να παρέλθει από την αρχική απόφαση απαλλαγής ΦΠΑ για να αιτηθούν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις αύξηση του ορίου απαλλαγής έθεσε ο Βουλευτής Ηλείας και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης σε επικοινωνία που είχε με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη.
            Ο Γιώργος Κοντογιάννης ενημέρωσε τον αρμόδιο Υφυπουργό ότι το 2013 πολλές επιχειρήσεις αγροτικών προϊόντων παρουσίασαν μείωση των εξαγωγών τους ενώ εφέτος παρατηρείται αύξηση του τζίρου, με αποτέλεσμα το διάστημα των έξι μηνών που απαιτείται για την αύξηση του ορίου απαλλαγής να κρίνεται μεγάλο καθώς δεν διευκολύνει την προώθηση των εξαγωγών.

Προκειμένου να ενισχυθεί η προώθηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη μειωμένη ρευστότητα της αγοράς ο Ηλείος Βουλευτής μετέφερε τη πρόταση του Υπεύθυνου Αγροτικού Τομέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργου Αχαμνού σύμφωνα με την οποία θα ήταν σκόπιμο να μειωθεί σε ένα ή δύο μήνες ο χρόνος που χρειάζεται να παρέλθει από την αρχική απόφαση απαλλαγής (αντί έξι μηνών που ισχύει σήμερα) για να αιτηθούν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις αύξηση του ορίου απαλλαγής ΦΠΑ.
Ο Υφυπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε να συζητήσει με το οικονομικό επιτελείο την πρόταση ώστε να ληφθούν άμεσα σχετικές αποφάσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου