Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Θέμα: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο σπίτι»



Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
Σε πανελλαδικό επίπεδο, οι καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων φτάνουν τους 9 μήνες και αφορούν σε 3.600 εργαζόμενους, οι οποίοι όμως συνεχίζουν να προσφέρουν ανελλιπώς τις υπηρεσίες τους προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Ως προς το Νομό Ηλείας, η εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Διονυσία Παπαγιαννακοπούλου, επισημαίνει πως οι 80 εργαζόμενοι του προγράμματος προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε 1900 ηλικιωμένους, άτομα ανήμπορα με αναπηρίες, χωρίς εδώ και μήνες να έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ, ενώ βρίσκονται σε συνεχή αβεβαιότητα για τη χρηματοδότηση και το μέλλον του θεσμού.

Σε Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή (7494/3.4.2014) σχετικά με τη καθυστέρηση των πληρωμών και τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» έλαβα την ακόλουθη απάντηση από τον Υπουργό Εσωτερικών: «Σύμφωνα με τις διατάξεις των περιπτώσεων Α.-ΣΤ. της παραγράφου 1 του άρθρου 127 του Ν.4199/2013 (ΦΕΚ 216/τ. Α’/11.10.2013) παρατείνεται η λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» έως 30-9-2014, με ισόχρονη παράταση των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του απασχολούμενου προσωπικού, με σκοπό να συνεχιστεί αδιάλειπτα η παροχή των υπηρεσιών του Προγράμματος, έως την ανάπτυξη των αντίστοιχων προγραμμάτων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ορίζεται ο τρόπος χρηματοδότησής του, καθώς και η δυνατότητα συνέχισής του πέραν της 30ης Σεπτεμβρίου 2014».

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.    Πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» σε πανελλαδικό επίπεδο και ειδικότερα στο Νομό Ηλείας;
2.    Ποιος ο λόγος της τόσο μεγάλης καθυστέρησης στην καταβολή των δεδουλευμένων;
3.    Θα υπάρξει στο εξής σταθερή ροή χρηματοδότησης προς του φορείς υλοποίησης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»;
4.    Με ποιον τρόπο θα διασφαλισθούν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» που παρέχουν υπηρεσίες για 12 συνεχή χρόνια;
5.    Ποιες οι προθέσεις σας αναφορικά με τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» με την 30.9.2014;

             27-6-2014                                                                       Ο ερωτών Βουλευτής
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου