Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Να επαναλειτουργήσει το Περιφερειακό Ιατρείο Νέας Φιγαλείας



         Την επαναλειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Νέας Φιγαλείας, το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και 15 μήνες, ζητεί με Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
         Ο Ηλείος Βουλευτής ζητεί να δοθούν κίνητρα ώστε οι ιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου να επιλέξουν το συγκεκριμένο Περιφερειακό Ιατρείο, καθώς όπως προκύπτει από τις απαντήσεις του αρμόδιου Υπουργείου στις Ερωτήσεις του Γιώργου Κοντογιάννη, παρά τις προκηρύξεις δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την πλήρωση των συγκεκριμένων θέσεων.
         Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Το Περιφερειακό Ιατρείο Νέας Φιγαλείας παραμένει κλειστό εδώ και 15 μήνες καθώς παρά τις αλλεπάλληλες προκηρύξεις των δύο θέσεων δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από υποψήφιο ιατρό, όπως προκύπτει από την απάντηση που έλαβα στην ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή στις 21.6.2013/ α.π. 12167.
            Ωστόσο καθώς δεν είναι δυνατόν το Περιφερειακό Ιατρείο να παραμένει κλειστό επί τόσους μήνες, θα ήταν σκόπιμο να εξετάσετε τη δυνατότητα να χαρακτηριστεί ως ορεινό ή άγονο το συγκεκριμένο Περιφερειακό Ιατρείο, προκειμένου οι ιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου να έχουν κίνητρο να το επιλέξουν λόγω της μεγαλύτερης μοριοδότησης.
            Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην τελευταία προκήρυξη θέσεων ιατρών του Υπουργείου Υγείας δεν συμπεριλαμβάνεται το Περιφερειακό Ιατρείο Νέας Φιγαλείας, τη στιγμή που έχουν προκηρυχθεί θέσεις για άλλα ιατρεία στο Νομό Ηλείας.

Κατόπιν τούτων Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.                 Ποια μέτρα θα λάβετε ώστε να επαναλειτουργήσει το Περιφερειακό Ιατρείο Νέας Φιγαλείας;
2.                 Θα εξετάσετε τη δυνατότητα να χαρακτηριστεί ως ορεινό ή άγονο το συγκεκριμένο Περιφερειακό Ιατρείο, προκειμένου οι ιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου να έχουν κίνητρο να το επιλέξουν λόγω της μεγαλύτερης μοριοδότησης;
3.                 Για ποιο λόγο δεν συμπεριλαμβάνεται το Περιφερειακό Ιατρείο Νέας Φιγαλείας, στην τελευταία προκήρυξη θέσεων ιατρών του Υπουργείου Υγείας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου