Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Να αποζημιωθούν οι αγρότες για τη χαλαζόπτωση και τον περονόσπορο



Την αποζημίωση των αγροτών για τις καλλιέργειες που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση και τον περονόσπορο ζητεί με Ερώτηση και Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Στην Ερώτηση που κατέθεσε ο Ηλείος Βουλευτής, αναφέρεται στη χαλαζόπτωση που έπληξε την Κυριακή την ευρύτερη περιοχή του Πύργου, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στην παραγωγή σταφίδας, σε αμπέλια, ελιές και κηπευτικά, κυρίως στα χωριά  Άγιοι Απόστολοι, Ελαιώνας, Αμπελώνας και Βροχίτσα.

Με δεδομένο ότι παρόμοια φαινόμενα έπληξαν και πέρσι την Ηλεία και οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση καθώς ήδη η παραγωγή είναι μειωμένη, ο Γιώργος Κοντογιάννης ζητεί να ληφθούν μέτρα και να δρομολογηθούν  διαδικασίες ώστε να αποζημιωθούν οι αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από την χαλαζόπτωση στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου.
Ακόμα, στην Αναφορά ο Γιώργος Κοντογιάννης διαβίβασε την επιστολή του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταποιημένων Οπωροκηπευτικών Ν. Ηλείας, Οργάνωση Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας-Κορ. Σταφίδα κ. Γεράσιμου Καλλιμώρου στην οποία καταγράφεται το πρόβλημα που υπάρχει στις αμπελοκαλλιέργειες, οι οποίες έχουν «χτυπηθεί» από περονόσπορο. Ο Ηλείος Βουλευτής ζητεί να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου