Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Δρομολογείται η οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής της Καυκανιάς



Με ταχύτερους ρυθμούς θα προχωρήσει η διαδικασία για την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) με την οποία οριοθετείται η πληγείσα περιοχή της Καυκανιάς και καθορίζονται τα πιστωτικά μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών των πληγέντων κτισμάτων.
Όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού Υποδομών κ. Χρυσοχοΐδη σε Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή επί του θέματος ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, η ΚΥΑ είχε ήδη υπογραφεί από τους Υπουργούς Υποδομών, Εσωτερικών και Ανάπτυξης και είχε διαβιβαστεί στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να υπογραφεί από τον αρμόδιο Υπουργό.

Ωστόσο λόγω του ανασχηματισμού της Κυβέρνησης και της αλλαγής των Υπουργών Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Οικονομικών, η ΚΥΑ θα πρέπει να υπογραφεί εκ νέου από τους συγκεκριμένους Υπουργούς, διαδικασία όμως που θα γίνει με ταχείς ρυθμούς καθώς είναι πλέον τυπικό το ζήτημα.
Μετά τις υπογραφές θα ακολουθήσει η δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και στη συνέχεια θα τεθεί σε ισχύ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κοντογιάννης στην Ερώτησή του ζητούσε την άμεση οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής της Καυκανιάς ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών και αποζημίωσης των πληγέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου