Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Να ενεργοποιηθεί άμεσα ο ΕΛΓΑ --Νέα παρέμβαση Κοντογιάννη στη Βουλή



Την ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ, ζητά εκ νέου ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά τις νέες καταστροφές που σημειώθηκαν στο Νομό από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Όπως αναφέρει ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης, είναι αναγκαίο να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες και να αποκατασταθούν οι ζημιές, με δεδομένο ότι αυτό είναι το δεύτερο πλήγμα που δέχεται η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή της Ηλείας μέσα σε λίγες μέρες.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Νέες ζημιές προκλήθηκαν σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις και καλλιέργειες από το δυνατό αέρα (οι κάτοικοι κάνουν λόγο για ανεμοστρόβιλο) και την έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στην Ηλεία τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012.
Μετά τις καταστροφές που συνέβησαν στο Νομό την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012, στο έλεος των καιρικών φαινομένων βρέθηκαν οι περιοχές της Γαστούνης, του Βαρθολομιού και της Αμαλιάδας.
Συγκεκριμένα, ο δυνατός αέρας «σάρωσε» στο πέρασμά του καλλιέργειες πατάτας και κολοκυθιού, ξερίζωσε ελαιόδεντρα και προκάλεσε ζημιές σε θερμοκήπια, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, λυόμενες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις ακόμα και σε κολώνες της ΔΕΗ.
            Σημειώνεται ότι αυτό είναι το δεύτερο πλήγμα που δέχεται η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή της Ηλείας μέσα σε λίγες μέρες, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την άμεση ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των πληγέντων.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  1. Θα υπάρξει άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ, ώστε να γίνουν αυτοψίες και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων το ταχύτερο δυνατόν;
  2. Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να γίνει άμεσα αποτίμηση και αποκατάσταση των ζημιών πάσης φύσεως που προκλήθηκαν από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Ηλεία»;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου