Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Υπολογίζονται οι δεύτερες καλλιέργειες στην επιστροφή φόρου πετρελαίου



Οι δεύτερες (επίσπορες) καλλιέργειες λαμβάνονται υπ’ όψιν στον υπολογισμό του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου, όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Α. Τσαυτάρη σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης είχε ζητήσει τον υπολογισμό και των δεύτερων καλλιεργειών στην επιστροφή φόρου πετρελαίου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχε κατάφωρη αδικία σε βάρος συγκεκριμένων αγροτών.
            Όπως προκύπτει από την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού:

            «Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, όπως είχε δεσμευτεί προχώρησε στην πληρωμή της πρώτης δόσης (50%) της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου, καταβάλλοντας το ποσό των 81.581.038 ευρώ σε 438.363 δικαιούχους, στις 25 Σεπτεμβρίου 2012.
            Η εν λόγω πληρωμή πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις, που θέτει η σχετική ΚΥΑ ΔΕΦΚ Α 5036259 ΕΞ 2012/21-9-12.
            Στο Παράρτημα ΙΙ (Φυτική Παραγωγή) της ΚΥΑ, περιγράφονται οι καλλιέργειες για τις οποίες οι παραγωγοί δικαιούνται επιστροφή του Ε.Φ.Κ μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και οι επίσπορες καλλιέργειες. Ενδεικτικά αναφέρονται οι κωδικοί 18.1 (ντομάτες προς μεταποίηση-επίσπορη) και 60 (κηπευτικά-επίσπορη).
            Επισημαίνεται ότι οι όσοι από τους παραγωγούς δήλωσαν στην Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης 2011 την επίσπορη καλλιέργεια, ελήφθη υπόψη στον υπολογισμό του Ε.Φ.Κ.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου