Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Απάντηση του Υπ. Παιδείας για το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού


Στις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το Υπ. Παιδείας ως προς την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, αναφέρεται στην απάντηση που απέστειλε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Θ. Παπαθεοδώρου στο Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννη, μετά από Αναφορά που είχε καταθέσει ο τελευταίος στη Βουλή στις 15.11.12 (αρθμ. πρωτ. 1391).
Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης είχε κατέθεσε ως Αναφορά την επιστολή του Αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Πηνειού κ. Δ. Βασιλόπουλου, στην οποία καταγράφονται όλες οι ειδικότητες καθηγητών οι οποίες απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου, ενώ γίνεται επίσης αναφορά και στις ελλείψεις κονδυλίων για την αγορά ή επισκευή μουσικών οργάνων.
Η απάντηση του Υπ. Παιδείας περιορίζεται στα εξής:
«Με την αρ. 113885/Δ2/25.9.12 ΥΑ προσελήφθησαν 248 αναπληρωτές πλήρους ωραρίου για τα μουσικά μαθήματα στα 42 Μουσικά Σχολεία της χώρας από τους οποίους οι 4 ήταν για το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού.
Επίσης, ολοκληρώθηκαν οι ενέργειες διάθεσης πιστώσεων για την πρόσληψη εμπειροτεχνών στο υποχρεωτικό παραδοσιακό μουσικό όργανο αναφοράς (ταμπουρά) καθώς ο αντίστοιχος πίνακας αναπληρωτών έχει εξαντληθεί. Έτσι με το αρ. 137376/Δ2/2-11-2012 έγγραφο της Διεύθυνσης Προσωπικού Β/θμιας Εκπ/σης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, έχουν διατεθεί πιστώσεις στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, για την πρόσληψη εμπειροτεχνών στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού για διδασκαλία ταμπουρά για 20 ώρες την εβδομάδα. Στη συνέχεια τίθεται η κάλυψη των υπόλοιπων κενών μουσικών ειδικεύσεων.
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού μεριμνά για την καλύτερη δυνατή διαχείριση των θεμάτων που αφορούν την πρόσληψη διδασκόντων στα Μουσικά Σχολεία».
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κοντογιάννης κατέθεσε προ ημερών Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Παιδείας με την οποία ζητεί την αντιμετώπιση των πάσης φύσης ελλείψεων (διδακτικό προσωπικό, πόρους) καθώς και την οριστική επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού, τονίζοντας ότι το 2008 η ηγεσία του Υπ. Παιδείας είχε εκδώσει απόφαση σχετικά με την ανέγερση του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Βαρθολομιού, η οποία και πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθεί. Η απάντηση εκκρεμεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου