Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Να στηριχτεί το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους




Να στηρίξει η πολιτεία, μέσω του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης στην Ερώτησή του αναφέρεται στη σπουδαιότητα του Φεστιβάλ καθώς ο συγκεκριμένος θεσμός είναι ο μοναδικός που λειτουργεί στην Ελλάδα στον τομέα του κινηματογράφου και αφορά σε παιδιά και νέους.
Με δεδομένα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν εφέτος
στη χρηματοδότηση του Φεστιβάλ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Καφύρα, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Φεστιβάλ, τα οποία παρουσίασε αναλυτικά σε συνέντευξη τύπου ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Δημήτρης Σπύρου  ο Γιώργος Κοντογιάννης ζήτησε να ενημερωθεί για τα εξής:

1.    Ποιες οι προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ως προς το συγκεκριμένο Φεστιβάλ; Θα προχωρήσει στη στήριξή του με δεδομένο ότι η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθίσταται προβληματική;
2.    Με ποιες ενέργειες θα διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του Φεστιβάλ τα επόμενα χρόνια, με δεδομένη τη σημασία του για την νεολαία και τον πολιτισμό όχι μόνο της Ηλείας αλλά ολόκληρης της Ελλάδας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου