Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Τον Οκτώβριο η κοινοποίηση των πορισμάτων για τις ζημιές στη βιομηχανική ντομάτα



Εντός του Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί η κοινοποίηση των πορισμάτων για τις ζημιές στις καλλιέργειες βιομηχανικής ντομάτας, όπως προκύπτει από την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μ. Χαρακόπουλου, σε Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης είχε διαβιβάσει προς τον αρμόδιο Υπουργό την επιστολή του  Αγροτικού Συνεταιρισμού «ΗΛΕΙΑΣ ΚΗΠΟΣ», με την οποία ζητείτο να γίνει άμεση καταγραφή από τον ΕΛΓΑ των ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειες βιομηχανικής ντομάτας από τις υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν για εκτεταμένο χρονικό διάστημα στο Νομό μας, ώστε στη συνέχεια να δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες.
Σύμφωνα με την απάντηση του κ. Χαρακόπουλου:

«Για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον καύσωνα του Ιουλίου (15-17/7) και Αυγούστου (8/8) σε καλλιέργειες βιομηχανικής ντομάτας στην Π.Ε Ηλείας, διενεργήθηκαν οι απαραίτητες επισημάνσεις, έγιναν αναγγελίες και υποβλήθηκαν 100 δηλώσεις, που αντιστοιχούν σε έκταση 3.000 στρεμμάτων, ενώ το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων ολοκληρώθηκε.
Η κοινοποίηση των πορισμάτων προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του Οκτωβρίου 2012, καθώς στους πίνακες ζημιάς, εκτός της βιομηχανικής ντομάτας, συμπεριλαμβάνονται κι άλλες καλλιέργειες, στις οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εκτιμήσεις. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς, με την προϋπόθεση ότι οι πληγέντες παραγωγοί έχουν υποβάλει Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής για το έτος 2012 και είναι ασφαλιστικά ενήμεροι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου