Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Να ενισχυθεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού




Την άμεση ενίσχυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού της Ηλείας με επί πλέον ιατρικό προσωπικό, ώστε να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία της, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης τόνισε πως είναι αναγκαίο να δοθεί άμεσα λύση καθώς ενδεχόμενο κλείσιμο της Μονάδας θα θέσει σε τεράστιο κίνδυνο την υγεία των νεφροπαθών.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Σε κίνδυνο βρίσκεται η λειτουργία της Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Ηλείας, στην οποία έχει απομείνει μόνο μία ιατρός,  μετά την παραίτηση του διευθυντή της Μονάδας και την άκαρπη προκήρυξη δύο θέσεων επικουρικών ιατρών.
Όπως τονίζει η ίδια η ιατρός σε σημείωμα που απέστειλε προς την διοικητή του Νοσοκομείο του Πύργου, σε περίπτωση που δεν τοποθετηθεί άμεσα τουλάχιστον ένας ακόμα ειδικευόμενος ιατρός, θα πρέπει να διακοπεί η λειτουργία όλων των τμημάτων της Μονάδας καθώς και των διασυνδεόμενων με αυτήν ιδιωτικών μονάδων. Όπως είναι κατανοητό, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έχει ολέθριες συνέπειες για τους περίπου 70 ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1.     Ποιες οι προθέσεις του Υπ. Υγείας αναφορικά με τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Ηλείας;
2.     Με ποιο τρόπο θα διασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Ηλείας, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των νεφροπαθών;
3.      Θα ενισχυθεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Ηλείας και με δεύτερο ειδικευόμενο ιατρό»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου