Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Να υλοποιηθούν τα προγράμματα για την αξιοποίηση του Καϊάφα



Την υλοποίηση των προγραμμάτων για αξιοποίηση του Καϊάφα ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομίας, Τουρισμού και Περιβάλλοντος ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης, με αφορμή τα δημοσιεύματα για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν τα κτήρια στο νησί του Καϊάφα, ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με τις προθέσεις της Κυβέρνησης αναφορικά με το σχέδιο που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, τονίζοντας πως είναι αναγκαίο να υπάρξει, παράλληλα, ειδική μέριμνα και για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης είναι το εξής:

«Εικόνα πλήρους εγκατάλειψης παρουσιάζουν τα κτήρια στο νησί της λίμνης του Καϊάφα. Συγκεκριμένα το άλλοτε κόσμημα του νησιού το Ξενοδοχείο «Γεράνιο» βρίσκεται υπό κατάρρευση, ενώ σε πολύ κακή κατάσταση βρίσκονται και οι ξενώνες.
Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης είχε εκπονήσει Γενικό Σχέδιο (Master Plan) για τη Λίμνη Καϊάφα, προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ, ενώ μόλις τον περασμένο Ιανουάριο ανακοινώθηκε ότι η αξιοποίηση του Καϊάφα εντάσσεται στην χρηματοδότηση από τα Κοινοτικά κονδύλια του Ε.Σ.Π.Α., ύψους 8 εκατ. ευρώ, χωρίς έως τώρα να υπάρχει καμία εξέλιξη επί του θέματος.
Με δεδομένο ότι:
-       H περιοχή του Καϊάφα αποτελεί έναν απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τόπο, ο οποίος δεν έχει αξιοποιηθεί στο βαθμό που θα ήταν δυνατόν.
-       Η τουριστική ανάπτυξη της Ηλείας αποτελεί βασικό πυλώνα στην προσπάθεια τόσο να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση όσο και να στηριχθεί η τοπική οικονομία.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1.    Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ για την αξιοποίηση του Καϊάφα, τι περιλαμβάνει και ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του;
2.    Πότε αναμένονται να ξεκινήσουν τα πρώτα έργα για την αξιοποίηση του Καϊάφα;
3.    Στον εν λόγω σχεδιασμό υπάρχει πρόβλεψη για την αξιοποίηση των κτηρίων στη λίμνη του Καϊάφα;
4.    Ποια μέριμνα θα υπάρξει για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος που επλήγη από τις πυρκαγιές του 2007»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου