Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Να δοθεί παράταση στα πυρόπληκτα δάνεια



Να δοθεί παράταση σε όλα τα δάνεια που έλαβαν οι πυρόπληκτοι επαγγελματίες, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης τόνισε πως είναι αναγκαίο να δοθεί παράταση αποπληρωμής ή να υπάρξει ρύθμιση των πυρόπληκτων δανείων που αφορούν επαγγελματίες και δεν έχουν εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, με δεδομένο ότι:
- Το αίτημα ρύθμισης αφορά χιλιάδες επαγγελματίες των πυρόπληκτων νομών, οι οποίοι κινδυνεύουν σε πρώτο επίπεδο να μπουν στον Τειρεσία και στη συνέχεια και με δεδομένη τη γενικότερη οικονομική κρίση να οδηγηθούν στην πλήρη καταστροφή.
-  Η μη ρύθμιση των εν λόγω δανείων, θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην τοπική οικονομία των πυρόπληκτων περιοχών, οι οποίες αντί να ενισχυθούν προκειμένου να υπάρξει ρευστότητα και να κινηθούν οι αγορές, θα δεχτούν ένα ακόμα πλήγμα.
- Στα αντίστοιχα δάνεια που έχουν εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου έχει δοθεί παράταση αποπληρωμής ενός έτους.
- Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης έχει επανειλημμένα διατυπώσει την πρόθεση της Κυβέρνησης να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για ρύθμιση των δανείων.
- Η ρύθμιση των εν λόγω δανείων αποτελεί αίτημα τόσο του Επιμελητηρίου Ηλείας όσο και των Επιμελητηρίων των υπόλοιπων πυρόπληκτων περιοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου