Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Να τηρηθεί η αρχή «ένα ειρηνοδικείο ανά Δήμο»



Να τηρηθεί η αρχή «ένα ειρηνοδικείο ανά Δήμο» ως προς τις επικείμενες συγχωνεύσεις που θα γίνουν στην Ηλεία, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, όπου καταργούνται και τα δύο ειρηνοδικεία (Μυρτουντίων και Βάρδας) και συγχωνεύονται με αυτό της Γαστούνης (Δήμος Πηνειού), την ίδια ώρα που το ειρηνοδικείο Βαρθολομιού που ανήκει στο Δήμο Πηνειού, αντί να μεταφερθεί στη Γαστούνη που ανήκει στον ίδιο Δήμο μεταφέρεται στην Αμαλιάδα που ανήκει σε άλλο Δήμο.

            Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Υπ. Δικαιοσύνης που κατατέθηκε για νομιμοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε’ Τμήμα του ΣτΕ συγχωνεύονται 150 Ειρηνοδικεία από τα 301 των 17 εφετειακών περιφερειών της χώρας.
Ως προς την Ηλεία, τα ειρηνοδικεία Ωλένης, Λαμπείας και Ελευσίνος (Κοντοβάζαινα) συγχωνεύονται με το ειρηνοδικείο Ολυμπίων, τα ειρηνοδικεία Ανδρίτσαινας και Κρεστένων με το ειρηνοδικείο Αρήνης, το ειρηνοδικείο Βαρθολομιού με το ειρηνοδικείο Αμαλιάδας, τα ειρηνοδικεία Μυρτουντίων και Βάρδας με της Γαστούνης και τα ειρηνοδικεία Φιγαλείας και Δωρίου με το ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας.
              Είναι κατανοητό ότι η οικονομική κρίση επιβάλει τη συγχώνευση υπηρεσιών στο Δημόσιο, με γνώμονα όπως την πληρέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών και με βάση την αρχή «μία υπηρεσία ανά Δήμο», κάτι που στην περίπτωση των συγχωνεύσεων των ειρηνοδικείων στην Ηλεία δεν τηρείται.
             Συγκεκριμένα, ως προς την περίπτωση του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης καταργούνται και τα δύο ειρηνοδικεία (Μυρτουντίων και Βάρδας) και συγχωνεύονται με αυτό της Γαστούνης (Δήμος Πηνειού), την ίδια ώρα που το ειρηνοδικείο Βαρθολομιού που ανήκει στο Δήμο Πηνειού, αντί να μεταφερθεί στη Γαστούνη που ανήκει στον ίδιο Δήμο μεταφέρεται στην Αμαλιάδα που ανήκει σε άλλο Δήμο.
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι:
-          Είναι αναγκαίο να υπάρχει ένα ειρηνοδικείο ανά Δήμο,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Θα επανεξετάσετε τις αποφάσεις σας σχετικά με την συγχώνευση των ειρηνοδικείων στην Ηλεία, έτσι ώστε να τηρείται τουλάχιστον η αρχή «ένα ειρηνοδικείο ανά Δήμο»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου