Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Κινητοποιείται το Υπ. Υγείας για το δωρεάν εμβολιασμό παιδιών και ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων




Κινητοποιείται το Υπ. Υγείας όσον αφορά στο ζήτημα του δωρεάν εμβολιασμού παιδιών και ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, μετά και τις συνεχείς παρεμβάσεις επί του θέματος του Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ Γιώργου Κοντογιάννη.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης έχει καταθέσει σειρά Ερωτήσεων με τελευταία αυτή της 18.7.12 με α.π. 234, με την οποία ζητούσε τη λήψη μέτρων ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της αύξησης του αριθμού των παιδιών που δεν υποβάλλονται στον απαραίτητο εμβολιασμό (λόγω του ότι οι γονείς τους είναι ανασφάλιστοι),
καθώς εάν δεν υπάρξει άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων Υπουργείων ο κίνδυνος να εμφανιστούν στις παιδικές ηλικίες αρρώστιες οι οποίες είχαν εκλείψει θα είναι μεγάλος.
Σύμφωνα με την απάντηση που απέστειλε στο Βουλευτή Ηλείας η Υφυπουργός κα Φ. Σκοπούλη: «Τα εμβόλια που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών χορηγούνται δωρεάν μέσω των ασφαλιστικών φορέων, ενώ για τους απόρους και τους ανασφάλιστους χορηγούνται δωρεάν από το Υπ. Υγείας μέσω των Δ/νσεων Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων  των Δήμων της χώρας.
Επί πλέον στη χώρα μας ο αντιφυματικός εμβολιασμός BCG πραγματοποιείται με το πρόγραμμα αντιφυματικού εμβολιασμού που διεξάγονται δωρεάν στα σχολεία και στα αντιφυματικά ιατρεία. Η χορήγηση φυματίνης και εμβολίων BCG για το πρόγραμμα αντιφυματικού εμβολιασμού γίνεται από τη διεύθυνση Δημόσιας Υγιεινής του Υπουργείου μας.
Τέλος με την αρ. Υ1/ΓΠοικ.74685/31-7-2012 εγκύκλιο του Υπουργείου μας, οι Γενικές Διευθύνσεις  Δημόσιας Υγείας των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας κλήθηκαν  να καταγράψουν τον αριθμό των απόρων και ανασφάλιστων ατόμων που κατέχουν βιβλιάριο ανασφάλιστου και να εκτιμήσουν κατά προσέγγιση τον αριθμό των ατόμων που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες και δεν διαθέτουν ισχύον βιβλιάριο ανασφαλίστου, προκειμένου να υπάρξει έγκαιρη εμβολιοπαραγωγή και εμβολιαστική κάλυψη σε κεντρικό επίπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου