Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Εισοδηματικά κριτήρια για την λήψη του σχολικού επιδόματος



Με βάση εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, καθορίζονται η διαδικασία και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης των οικογενειών με τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και χαμηλά εισοδήματα για το έτος 2012.
Το σχολικό επίδομα για τους μαθητές ανέρχεται στο ποσό των 300 ευρώ ετησίως για κάθε παιδί μαθητή υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., που έχουν ανήλικα τέκνα που φοιτούν σε δημόσια σχολεία υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ.

Ωστόσο, το παραπάνω εισοδηματικό κριτήριο κρίνεται υπερβολικά χαμηλό, ακόμα και εν μέσω οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα να ακυρώνεται στην πράξη οποιαδήποτε έννοια κοινωνικής ενίσχυσης. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση πατέρα τριών ανηλίκων παιδιών, εκ των οποίων τα δύο φοιτούν στο δημοτικό σχολείο, ο οποίος έχει ετήσιο εισόδημα 3.400 ευρώ και δεν δικαιούται το επίδομα.


Κατόπιν τούτων Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Θα επανεξετάσετε το εισοδηματικό κριτήριο που τίθεται για τη χορήγηση του σχολικού επιδόματος, έτσι ώστε τουλάχιστον να αναπροσαρμόζεται (αυξάνεται) ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων-μαθητών ανά οικογένεια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου