Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Να αναθεωρήσει το Υπ.Ανάπτυξης την απόφαση για πάγωμα των οικοδομικών αδειών από το ΤΑΠ Πύργου


Την αναθεώρηση της απόφασης του Υπ. Ανάπτυξης και συγκεκριμένα της Γραμματείας Δημοσίων Έργων, σύμφωνα με την οποία από τον περασμένο Απρίλιο έχει διακοπεί η έγκριση οικοδομικών αδειών από το ΤΑΠ (ΤΑΣ) Πύργου, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης τόνισε πως είναι αναγκαίο,  τουλάχιστον, να υπάρξει ειδική μέριμνα για την έκδοση οικοδομικών αδειών των αιτούντων σεισμόπληκτων που θέλουν να προχωρήσουν στην ανοικοδόμηση των οικημάτων τους με δικά τους χρήματα και όχι με την χρήση της Κρατικής Αρωγής.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής;

«Από τον περασμένο Απρίλιο το ΤΑΠ (ΤΑΣ) Πύργου έχει σταματήσει την έγκριση οικοδομικών αδειών, μετά από σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσιών Έργων, με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν άλλα χρήματα για την αποκατάσταση των οικημάτων που επλήγησαν από το σεισμό του 2008.
            Ωστόσο, η διακοπή αφορά και στις περιπτώσεις εκείνες που οι αιτούντες σεισμόπληκτοι θέλουν να προχωρήσουν στην ανοικοδόμηση με δικά τους χρήματα και όχι με την χρήση της Κρατικής Αρωγής.
            Με δεδομένο ότι:
-          Η πολιτεία πρέπει να διευκολύνει τους σεισμόπληκτους, πολλοί εκ των οποίων διαμένουν ακόμα σε κοντέινερ, κι όχι να βάζει εμπόδια στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν ξανά στις οικίες τους.
-          Η εν λόγω απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα για τον κατασκευαστικό τομέα που έχει «χτυπηθεί» σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα να χαθούν δεκάδες θέσεις εργασίας.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1.      Για ποιο λόγο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων εξέδωσε την εν λόγω απόφαση με την οποία το ΤΑΠ Πύργου σταμάτησε την έγκριση των οικοδομικών αδειών από τον περασμένο Απρίλιο;
2.      Για ποιο λόγο δεν υπάρχει ειδική μέριμνα για την έκδοση οικοδομικών αδειών των αιτούντων σεισμόπληκτων που θέλουν να προχωρήσουν στην ανοικοδόμηση των οικημάτων τους με δικά τους χρήματα και όχι με την χρήση της Κρατικής Αρωγής;
3.       Θα εξετάσει το Υπουργείο την αναθεώρηση της εν λόγω απόφασης»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου