Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Να δοθεί άμεσα λύση για την ιατρική κάλυψη των ασφαλισμένων στον ΟΠΑΔ



            Να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι στον ΟΠΑΔ, καθώς οι ιατροί που ήδη με δυσκολία τους εξυπηρετούσαν, λόγω της καθυστέρησης καταβολής των αμοιβών τους που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και τα δύο χρόνια, προχωρούν σε επίσχεση εργασίας, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Με απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στις 30.11.11 οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ  ιατροί προβαίνουν σε επίσχεση των ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ  λόγω της υπέρμετρης καθυστέρησης καταβολής των οφειλομένων αμοιβών.
Ωστόσο χιλιάδες ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται ήδη, καθώς λόγω των καθυστερήσεων στις αποδόσεις των δεδουλευμένων ιατρικών επισκέψεων  και ιατρικών πράξεων έως και δύο χρόνια, οι ιατροί που ήταν συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ είτε διέκοψαν την συνεργασία τους με τον Οργανισμό, με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός τους, είτε ζητούσαν να πληρωθούν μετρητοίς από τους ασφαλισμένους. Κι όλα αυτά την ώρα που οι ασφαλισμένοι συνεχίζουν να πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους προς τον ΟΠΑΔ.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1.    Πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ;
2.    Πότε θα λάβουν τα χρωστούμενα δεδουλευμένα οι ιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου