Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Πρόταση για ξεχωριστό κωδικό στον Προϋπολογισμό για τα χρήματα του πρώην Ταμείου Μολυβιάτη



            Τη δημιουργία ειδικού κωδικού στον Προϋπολογισμό για τα χρήματα του πρώην Ταμείου Μολυβιάτη πρότεινε κατά την ομιλία του στη συζήτηση για την έγκριση του Προϋπολογισμού στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
            Ο Γιώργος Κοντογιάννης τόνισε πως τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν μετά τις πυρκαγιές του 2007 από τις συγκινητικές προσφορές των Ελλήνων, σε στόχο την αποκατάσταση των ζημιών, δεν είναι σωστό να μπαίνουν στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων. Κι αυτό γιατί δημιουργείται ένα θολό τοπίο αναφορικά με τη διαχείριση και τη διαθεσιμότητα των χρημάτων.

            Όπως ανέφερε ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης, προκειμένου να δοθούν επιτέλους εξηγήσεις και να αρθούν οι αμφιβολίες για το που βρίσκονται τα χρήματα οδηγήθηκε στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντώς υπευθύνου, η οποία ήδη διερευνάται.
            Υπό αυτό το πρίσμα και όπως επιβάλλει η λογική και η αρχή της διαφάνειας, ο Γιώργος Κοντογιάννης απηύνε έκκληση προς τον Υπουργό Οικονομικών να δημιουργήσει ξεχωριστό κωδικό στον Προϋπολογισμό για τα χρήματα του πρώην Ταμείου Μολυβιάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου