Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Να δοθούν στη δημοσιότητα τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το πρώην Ταμείο Μολυβιάτη


Να δοθούν στη δημοσιότητα τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από τα ταμειακά διαθέσιμα του πρώην Ταμείου Μολυβιάτη, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο, ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.

Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης σε προηγούμενη Ερώτηση που είχε καταθέσει στις 23.8.11 με αριθμ. πρωτ. 21660 έλαβε την ακόλουθη απάντηση από τον Υπ. Οικονομικών: «Το ταμειακό υπόλοιπο ύψους 118.324.384,80 ευρώ του Ε.Τ.Α.Ε.Α. θα διατεθεί αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης και υποδομής στις πυρόπληκτες περιοχές. Σε πρώτη φάση χρηματοδοτούνται τα έργα που έχουν εγκριθεί και ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε) και μέχρι του ύψους  του εγκεκριμένου προϋπολογισμού τους. Για την ολοκλήρωση των έργων αυτών θα διατεθούν 70.469.236,05 ευρώ».
Με βάση την παραπάνω απάντηση ο Γιώργος Κοντογιάννης ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με το ποια έργα θα χρηματοδοτηθούν από το ποσό των 70.469.236,05 ευρώ καθώς επίσης και τους λόγους για τους οποίους ενώ τα έργα έχουν εγκριθεί και ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΤΑΕΑ κι όχι από τα κονδύλια του Προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου