Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

To Yπ. Αγροτικής Ανάπτυξης έχει αναθέσει την εκπόνηση μελετών για τα προβλήματα ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ Ηλείας



Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναγνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο ΓΟΕΒ και τα ΤΟΕΒ της Ηλείας και έχει αναθέσει την εκπόνηση μελετών για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του  Αναπληρωτή Υπ. Εσωτερικών κ. Λεονταρίδη, η οποία στηρίζεται σε έγγραφα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο κ. Λεονταρίδης απαντά στην Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Ηλείος Βουλευτής στην Αναφορά του είχε διαβιβάσει το υπόμνημα του προέδρου του ΓΟΕΒ Αλφειού-Πηνειού κ. Αλτάνη, στο οποίο καταγράφονται οι ανάγκες των εγγειοβελτιωτικών έργων της Ηλείας. Όπως επεσήμανε ο Γιώργος Κοντογιάννης, ο ΓΟΕΒ και τα ΤΟΕΒ της Ηλείας αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα, αφενός λόγω της παλαιότητας του δικτύου και αφετέρου των χρεών που έχουν συσσωρευτεί προς τη ΔΕΗ κλπ που οφείλονται εν μέρει και στη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες.

Ο κ. Λεονταρίδης στην απάντησή του διαβίβασε έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, στο οποίο γίνεται αναφορά στο Σχέδιο Διαχείρισης του Υδατικού Διαμερίσματος Βόρειας Πελοποννήσου, που περιλαμβάνει τα αρδευτικά έργα από την τεχνητή λίμνη Πηνειού, καταγράφει την υφιστάμενη κατάσταση των υδάτων και θέτει στόχους ως το τέλος του 2015, ενώ παράλληλα καθορίζει Πρόγραμμα Μέτρων για την επίτευξη των στόχων αυτών.
Επίσης, από το απαντητικό έγγραφο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προκύπτει ότι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει αναθέσει εκπόνηση μελετών που αφορούν στον εκσυγχρονισμό του δικτύου.
Ως προς την εκταμίευση του ποσού 834.000 ευρώ από το ΠΔΕ/ΣΑΕΠ 401 (πρώην Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών) θα πρέπει το ΔΣ του ΓΟΕΒ Αλφειού-Πηνειού με απόφασή του να προσδιορίσει τις δράσεις τις οποίες θεωρεί απαραίτητες για την εξυγίανση της λειτουργίας του δικτύου ευθύνης του και στη συνέχεια να ακολουθήσει τη μόνιμη διαδικασία (σύνταξη μελετών, δημοπρατήσεις, προγραμματικές συμβάσεις κλπ.) ανά περίπτωση προμήθειας ή εκτέλεσης έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου