Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Συνυπολογισμός πλασματικών ετών για συντάξεις του ΟΓΑ - Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τη συνταξιοδότηση των αγροτών



Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τη συνταξιοδότηση των αγροτών ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή, μετά από πρωτοβουλία Βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης, ο οποίος ήταν εισηγητής στο νομοσχέδιο. Την τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικών ετών για τη συνταξιοδότηση των αγροτών συνυπέγραψε και ο Βουλευτής Ηλείας τους ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος.
Όπως προβλέπεται, για τη συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης των αγροτών ισχύει η αναγνώριση πλασματικών ετών, σύμφωνα με όσα ισχύουν για τα λοιπά ασφαλιστικά ταμεία.
Η παραπάνω διάταξη έρχεται να συμπληρώσει την τροπολογία που ήδη είχε κατατεθεί και προέβλεπε την εξομοίωση των ασφαλισμένων του ΟΓΑ με τους ασφαλισμένους των υπολοίπων ταμείων, ως προς τη δυνατότητα συνταξιοδότησης τους με τη συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης και του 62ου έτους της ηλικίας τους.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, η οποία αίρει την μεγάλη αδικία που υφίστανται οι αγρότες σε σχέση και με τους άλλους ασφαλισμένους άλλων Ταμείων πλην του ΟΓΑ.  Εκτός αυτού, οι αγρότες εργάζονται κάτω από πολύ σκληρές συνθήκες και όπως είναι αντιληπτό η συνέχιση της εργασίας έως το 67έτος της ηλικίας με τη σωματική καταπόνηση που συνεπάγεται είναι σχεδόν αδύνατη.
Το νέο αυτό πλαίσιο αφορά όλους τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ αγρότες, οι οποία στα 62 έτη τους και άνω, συμπληρώνουν 40 έτη ασφάλισης σε οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης υποστήριξε και τις δύο τροπολογίες σε ομιλία του στη Βουλή, ως εισηγητής του νομοσχεδίου για την εφοδιαστική, στο οποίο και κατατέθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου