Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Με σεβασμό στο περιβάλλον η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Κατάκολο - Θα γίνει δημόσια συζήτηση από το ΥΠΕΚΑ - Εγκρίθηκαν οι συμβάσεις από την Επιτροπή




Τη διαβεβαίωση ότι μόλις ολοκληρωθεί η κύρωση των Συμβάσεων για τους υδρογονάνθρακες επιτελείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος θα ενημερώσει τους πολίτες της Ηλείας σε ανοιχτή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και δημόσια συνάντηση για το μεγάλο έργο που θα ξεκινήσει στο Κατάκολο, έδωσε στο Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργό Απασχόλησης Γιώργο Κοντογιάννη ο Υπουργός Περιβάλλοντος  και Ενέργειας κ. Γ. Μανιάτη, κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στην οποία προήδρευσε ο Ηλείος Βουλευτής.
Ανάλογες ενέργειες θα γίνουν και στις τοπικές κοινωνίες της Πάτρας και των Ιωαννίνων, όπου αναμένεται να ξεκινήσουν αντίστοιχες έρευνες.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης κατά την παρέμβασή του έθεσε τα εξής ερωτήματα προς τον αρμόδιο Υπουργό: Πρώτον, πώς θα διεξαχθεί η έρευνα (από θαλάσσια εξέδρα ή με πλάγιο αγωγό όπως έχει προταθεί) και δεύτερον, πόσα μίλια από τη ακτή θα απέχει ο χώρος των ερευνών κι αν αυτός συμπίπτει με τον πλου των κρουαζιερόπλοιων, που αποτελούν τη βασική πηγή στήριξης του τουρισμού στην περιοχή.

Παράλληλα ο Ηλείος Βουλευτής έθεσε το θέμα της άντλησης δυναμικού από το Τ.Ε.Ι. Καβάλας και πρότεινε να υπάρξει συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθηση ώστε κάποιοι από τους ανέργους να στραφούν προς ειδικότητες που σχετίζονται με εργασίες που αφορούν στην έρευνα.
Τέλος, σημαντική υπήρξε η διαβεβαίωση του Υπουργού Περιβάλλοντος  κ. Μανιάτη ότι οι περιβαλλοντικοί όροι που αφορούν στις έρευνες θα είναι πιο αυστηροί κι από αυτούς που προβλέπει η νορβηγική νομοθεσία για την εξόρυξη υδρογονανθράκων, απαντώντας έτσι στις ανησυχίες των πολιτών και των περιβαλλοντικών οργανώσεων για ενδεχόμενη ζημιογόνο παρέμβαση στο φυσικό περιβάλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου