Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Παρέμβαση Κοντογιάννη στον Πρωθυπουργό για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα



Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό για το ζήτημα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος απέστειλε στις 22 Ιουλίου 2014 ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, η οποία έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου από τη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού 4393. Επισημαίνεται ότι η επιστολή κατατέθηκε μετά από επανειλημμένες προφορικές παρεμβάσεις του Ηλείου Βουλευτή προς τους αρμόδιους Υπουργούς.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης στην επιστολή του προτείνει την εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε πυρόπληκτο Δήμο της Ηλείας για τους εξής λόγους:

-       Tο κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ηλείας βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας.
-       Τα εισοδήματα των Ηλείων έχουν συρρικνωθεί δραματικά λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και των συνεχών καταστροφών στην αγροτική παραγωγή που προκαλούν ακραία καιρικά φαινόμενα.
-       Η πύρινη λαίλαπα του 2007 έχει αφήσει ανοιχτές πληγές σε ολόκληρο το Νομό. Ειδικά οι πυρόπληκτοι Δήμοι αντιμετωπίζουν ακόμα σημαντικά προβλήματα που τους εμποδίζουν να οδηγηθούν στο δρόμο της ανάπτυξης.
-       Η καθυστέρηση στην κατασκευή της Ολυμπίας Οδού, το κακό οδικό δίκτυο (εθνικό, επαρχιακό, αγροτικό), η απουσία πολιτικού αεροδρομίου και σιδηροδρόμου και η εν γένει έλλειψη υποδομών αποτελούν βασικό τροχοπέδη για την ανάπτυξη της Ηλείας.
Κλείνοντας την επιστολή του ο Γιώργος Κοντογιάννης τονίζει πως είναι  προφανής η ανάγκη επιλογής ενός Δήμου της Ηλείας και μάλιστα πυρόπληκτου για την παροχή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος ως προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως μια τέτοια απόφαση θα αναπτερώσει το ηθικό των Ηλείων, που αισθάνονται παραμελημένοι για χρόνια από την πολιτεία και πέρα από την ουσιαστική στήριξη θα λειτουργήσει και συμβολικά ως μήνυμα ουσιαστικού ενδιαφέροντος από την Κυβέρνηση και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.  
Σε ό,τι αφορά επικριτικά δημοσιεύματα μερίδας του ηλειακού Τύπου ο Γιώργος Κοντογιάννης σχολίασε πως ως Βουλευτής δίνει μάχες για τη διασφάλιση του συμφέροντος των Ηλείων πολιτών, τις οποίες κρίνει ο ίδιος αν και πότε πρέπει να δημοσιοποιήσει.
                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου