Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Να καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικών πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς



Την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στην Ηλεία πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Παιδείας ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Ηλείος Βουλευτής, με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, επεσήμανε πως η πρόσφατη ανακοίνωση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών προκαλεί ανησυχία για την κάλυψη των κενών θέσεων που έχουν δημιουργηθεί στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα, σημειώνει ότι κάθε χρόνο παρουσιάζονται μεγάλες ελλείψεις στα σχολεία της Ηλείας κατά τη έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι οποίες αργούν να καλυφθούν με αποτέλεσμα επί μήνες οι μαθητές να μη παρακολουθούν πλήρες διδακτικό πρόγραμμα.

Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε μόλις 10 ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2014-2015, ο Γιώργος Κοντογιάννης ζητεί από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς να μην παρουσιάζονται κενά στις θέσεις εκπαιδευτικών στο Νομό Ηλείας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κοντογιάννης από τα μέσα Ιουλίου είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου καταθέτοντας σχετική Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Παιδείας, όπου έθετε το ζήτημα των οργανικών κενών σε δασκάλους και νηπιαγωγούς, που υπολογίζεται για εφέτος να είναι διπλάσια από την περσινή χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου