Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Τέλος στην ταλαιπωρία για τους ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ



      Με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την εφοδιαστική που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής και στο οποίο ο Βουλευτής Ηλείας και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης είναι  εισηγητής, δίνεται τέλος στην  ταλαιπωρία των ανέργων εγγεγραμμένων στον  ΟΑΕΔ.
Συγκεκριμένα, με την τροπολογία που θα υποστηρίξει στη Βουλή ο Ηλείος Βουλευτής καθορίζονται διαδικασίες εγγραφής στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, ανανέωσης ανεργίας, υποβολής αιτήσεων τακτικής επιδότησης ανεργίας κλπ. μέσω του διαδικτύου χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του εγγεγραμμένου στα γραφεία του ΟΑΕΔ. Με αυτό τον τρόπο δίνεται τέρμα στις ουρές και στην ταλαιπωρία των πολιτών, ενώ οι εργαζόμενοι απαλλάσσονται από χρονοβόρες και ανούσιες εργασίες και πλέον έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με την προώθηση του αντικειμένου του ΟΑΕΔ που είναι η ενίσχυση της απασχόλησης και η καταπολέμηση της ανεργίας.

Επίσης, με την ίδια τροπολογία προωθείται η απόδοση σε άμεσο χρόνο του ΑΜΚΑ στα νεογέννητα. Συγκεκριμένα, η ΗΔΙΚΑ αποδίδει σε άμεση σύνδεση και σε πραγματικό χρόνο τον ΑΜΚΑ στο νεογέννητο, με την υποβολή της αίτησης για τη χορήγηση ληξιαρχικής πράξης γέννησης. Η παραπάνω διάταξη είναι πολύ σημαντική, καθώς επιταχύνει τις διαδικασίες και καταργεί τη γραφειοκρατία, ενώ τονίζει την προσπάθεια που γίνεται ώστε οι πολίτες από την αρχή της ζωής τους να διαθέτουν τα απαραίτητα στοιχεία  (μητρώο κλπ) που θα τους επιτρέψουν να απολαμβάνουν τις παροχές του κοινωνικού κράτους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου