Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Να προωθηθούν οι εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Ολυμπία, Ήλιδα και Επικούρειο



Την προώθηση των εκπαιδευτικών επισκέψεων στην Αρχαία Ολυμπία, την Αρχαία Ήλιδα και τον Επικούρειο Απόλλωνα ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Ηλείος Βουλευτής επισημαίνει τη σημασία των συγκεκριμένων μνημείων και την οικουμενική τους διάσταση και προτείνει την προώθησή τους ως προορισμό εκπαιδευτικών επισκέψεων, με στόχο τόσο την μεταλαμπάδευση του ολυμπιακού πνεύματος στους μαθητές όσο και την ενίσχυση της επισκεψιμότητας της Ηλείας.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης είναι το εξής:

«Η Ηλεία αποτελεί ένα ιστορικό τόπο, ο οποίος διαθέτει σημαντικά πολιτιστικά μνημεία, με ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο. Η Αρχαία Ολυμπία, η Αρχαία Ήλιδα και ο Επικούρειος Απόλλωνας αποτελούν μνημεία ύψιστης τέχνης και πανανθρώπινης σημασίας, τα οποία επισκέπτονται τουρίστες από όλο τον κόσμο. Ειδικά  η Αρχαία Ολυμπία ως γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και κοιτίδα του Ολυμπισμού είναι ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς παγκοσμίως.
Καθώς βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2014-2015, θα ήταν σκόπιμο να εξετάσετε τη δυνατότητα να προωθηθεί η ένταξη των παραπάνω προορισμών στον προγραμματισμό των εκπαιδευτικών επισκέψεων των σχολείων με στόχο, πρώτον, την μεταλαμπάδευση της ολυμπιακής γνώσης και παιδείας στους μαθητές και δεύτερον την ενίσχυση της επισκεψιμότητας της Ηλείας, μιας περιοχής με ιδιαίτερα προβλήματα που χρειάζεται τη στήριξη της πολιτείας

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε, ώστε με τη συνεργασία και των τριών Υπουργείων Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού, να προωθηθεί η Αρχαία Ολυμπία, η Αρχαία Ήλιδα και ο Επικούρειος Απόλλωνας ως προορισμός των εκπαιδευτικών επισκέψεων σχολείων από όλη την Ελλάδα;».

1 σχόλιο:

  1. ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ... ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑ-- ΗΛΙΔΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟ ΑΠΟΛΩΝΑ, ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΩ ΜΠΡΑΒΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή