Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Δρομολογείται η αποζημίωση των αγροτών για τις καταστροφές από τη χαλαζόπτωση



            Δρομολογείται η αποζημίωση των αγροτών για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τη χαλαζόπτωση στις 18 και 27 Απριλίου 2014 σε  διάφορες καλλιέργειες (κηπευτικών, κυρίως πεπονοειδών, αμπελοειδών, εσπεριδοειδών κλπ.) στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Πύργου και Ήλιδας.
            Αυτό προκύπτει από την απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη, στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, με την οποία ζητούσε την άμεση αποζημίωση των αγροτών και την ειδική μέριμνα για τις πρώιμες καλλιέργειες.
            Όπως αναφέρει ο κ. Λεονταρίδης, ήδη διενεργήθηκαν οι απαραίτητες επισημάνσεις, έγιναν αναγγελίες και υποβάλλονται δηλώσεις. Το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων θα αρχίσει πριν τη λήξη υποβολής δηλώσεων για τις ευπαθείς καλλιέργειες (πεπονοειδή) και θα συνεχισθεί και για τις υπόλοιπες. Στη συνέχεια θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς, με την προϋπόθεση βέβαια, οι τελευταίοι να έχουν εκπληρώσει τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου