Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Θα συνεχιστεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»



 Υπάρχει η δυνατότητα συνέχισης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και μετά την 30η Σεπτεμβρίου 2014, όπως αναφέρει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μιχελάκης απαντώντας σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, δείχνοντας έτσι την πρόθεση της Κυβέρνησης να μη διακόψει τον πετυχημένο αυτό θεσμό από τον οποίο επωφελούνται χιλιάδες συμπολίτες μας.
Όπως προκύπτει από την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού: «Σύμφωνα με τις διατάξεις των περιπτώσεων Α.-ΣΤ. της παραγράφου 1 του άρθρου 127 του
Ν.4199/2013 (ΦΕΚ 216/τ. Α’/11.10.2013) παρατείνεται η λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» έως 30-9-2014, με ισόχρονη παράταση των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του απασχολούμενου προσωπικού, με σκοπό να συνεχιστεί αδιάλειπτα η παροχή των υπηρεσιών του Προγράμματος, έως την ανάπτυξη των αντίστοιχων προγραμμάτων του Υπουργείου  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ορίζεται ο τρόπος χρηματοδότησής του, καθώς και η δυνατότητα συνέχισής του πέραν της 30ης Σεπτεμβρίου 2014».
Υπενθυμίζεται ότι στην Ερώτησή του ο Γιώργος Κοντογιάννης ζητούσε την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων καθώς και τη διασφάλιση της συνέχισης του προγράμματος. Αναμένεται η απάντηση του Υπουργείου Εργασίας για το ζήτημα της πληρωμής των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου