Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Να δοθεί παράταση στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών



Να δοθεί παράταση για την υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Ηλείος Βουλευτής κατέθεσε την Ερώτηση την περασμένη Παρασκευή, και με δεδομένο ότι η καταληκτική ημερομηνία για συμμετοχή στο Πρόγραμμα είναι η 16η Μαΐου, ζητεί να δοθεί παράταση καθώς παρουσιάζονται καθυστερήσεις στην υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ, οι οποίες αποτελούν απαραίτητο δικαιολογητικό για την κατάθεση του φακέλου ένταξης στο Πρόγραμμα.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών είναι η 16η Μαΐου 2014.

Ωστόσο αγρότες, μελετητές, Περιφέρειες και Αγροτικοί Συνεταιρισμοί ζητούν να δοθεί παράταση στις καταθέσεις φακέλων για ένταξη στο Πρόγραμμα, λόγω της καθυστέρησης που παρουσιάζεται στην υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ, οι οποίες αποτελούν απαραίτητο δικαιολογητικό. Συγκεκριμένα ζητείται από τους αγρότες να καταθέσουν οριστικοποιημένη δήλωση ΟΣΔΕ για το 2014, κάτι που μέχρι σήμερα δεν είναι εφικτό αφού ναι μεν οι «πύλες» κατάθεσης δηλώσεων άνοιξαν όμως ακόμα δεν είναι σε θέση να οριστικοποιούν άμεσα τις δηλώσεις αυτές.
Παράλληλα, προβλήματα παρουσιάζονται και στην συγκέντρωση άλλων δικαιολογητικών από τις δημόσιες υπηρεσίες και το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ.
                 
 Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Θα δοθεί παράταση για την υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών;».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου